Robiłam już brownie z buraka, było też z fasoli, tym razem inspiracji czerpałam w obszarze szeroko pojętej diety paleo.
Ot tak, dla próby.
Oczywiście każdy przepis, który mnie inspiruję modyfikuję pod siebie, zamiast cukru zazwyczaj dodaję miód lub daktyle, zamiast masła, raczej jest to olej kokosowy, szukam fit zamienników, aby prócz zdrowych wdrażać fit przepisy:)

 

Moje Brownie z kapustą kiszoną:

  • 1 łyżka miodu
  • olej kokosowy 2 łyżki
  • 3/4 szklanki mąki orkiszowej
  • 2 jaja
  • 3/4 szklanki karobu (mąka chlebka świętojańskiego)
  • imbir
  • cynamon
  • 20dag. kapusty kiszonej
  • szczypta sody

Mieszamy wszystkie składniki, na końcu kapustka uprzednio posiekana na drobne kawałki.
Blendujemy, wylewamy do formy. Pieczemy 30-40minut, 180 stopni.

15328374_10211218861655920_1940888301_n 15320431_10211218861855925_247617896_n

Do tego polecam wodę ze świeżą limonką:)

15355959_10211218862535942_782844468_n

Smacznego!

 

Zapisz

Zapisz