Dieta pudełkowa. Jaki catering wybrać?
Już od pewnego czasu przymierzałam się do tego tematu.
Dieta pudełkowa ma tyle samo zwolenników, co przeciwników.
Największą zaletą tego typu menu jest oszczędność czasu, czyli to co jest deficytem dla większości z nas.
Ograniczenie kaloryczne też uważam za wielki plus, co sprawia, że nie podjadamy między posiłkami, mamy wyznaczone porcje i jemy tyle ile powinniśmy zjeść.
Zbilansowane posiłki, dobór pod kątem wybranej przez nas diety: vege, dla sportowców, z mięsem itd.
Przy zamówieniu sami decydujemy jakie chcemy mieć menu, sami też decydujemy o kaloriach.
Ale tutaj, jeśli nie wiemy jakie mamy zapotrzebowanie, to najlepiej zgłosić się do specjalistów: trenerów personalnych lub dietetyków, aby obliczyli nam zapotrzebowanie kaloryczne i w przypadku zredukowania tkanki tłuczonej, pozbycia się kilku zbędnych kg, ucinamy nasze kalorie.
Kompletne informacje, otrzymamy od osób, które zajmują się tym na co dzień.
Różnorodność posiłków, wyszukane smaki, cateringi prześcigają się w coraz to nowych potrawach i nowinkach kulinarnych, dzięki czemu, mamy możliwość poznania zupełnie innych walorów smakowych:)
Pod lupę wzięłam 3 cateringi:
- CATERING NA DIECIE
http://www.cateringnadiecie.pl/pl/News - MACZFIT
https://www.maczfit.pl/
- SUVIBOX
http://www.suvibox.pl/Począwszy od pierwszego:
CATERING NA DIECIE:
– miła obsługa
– zróżnicowane menu
– smaczne, świeże posiłki
– doskonale opisane
– do śniadania i kolacji dostałam herbatkę na odporność
– cena zestawu testowego: 31zł ( 1500kcl, zestaw jarski)
MACZFIT:
– ładnie zapakowany
– szczelnie zamknięte posiłki
– doskonała obsługa
– jedzenie nie tak świeże, jak w ww. cateringu, ale bez zarzutów
– 1500kcl w tym wypadku, dla mnie było za mało, musiałam coś tam pomiędzy przekąsić, być może poprzez dobór posiłków, który akurat nie był dla mnie zbilansowany tego dnia.
– koszt 31zł (1500kcl, dieta vege)
SUVIBOX
– dieta typu sous vide czyli gotowanie w próżni lub tak zwane wolne gotowanie.
Po raz pierwszy opisana została w 1799 roku przez sir Benjamina Thompsona, została
ponownie odkryta przez amerykańskich i francuskich inżynierów w połowie lat 60.,jako sposób na przemysłową metodę konserwowania żywności
– komplet broszurek informacyjnych
– doskonała komunikacja z BOK
– smaczne, pożywne posiłki
– zróżnicowane smaki
– wszystko doskonale opisane, zgodne z załączonym menu
– dieta 1800kcl, vege – spore porcje, byłam syta, po zjedzeniu 3/4 posiłkuDla kogo jest dieta pudełkowa?
Dla wszystkich tych, którym brakuje czasu, nie mają weny do gotowania, są wygodni, ale też pragną spróbować czegoś nowego. Oczywiście też dla tych osób, które marzą o zrzuceniu zbędnych kilogramów. Dieta pudełkowa chcąc nie chcąc ogranicza nam zużywanie kcl i uczy regularnego jedzenia.
Minusem tego sposobu jedzenia, jest kwestia dostawy:
– dostawcy przywożą towar nad ranem lub jeszcze w nocy, aby mieć świeże posiłki na następny dzień
– kwestia dogadania się z kierowcą, kod dostępu, podrzucenie paczki pod drzwi itd…
– u mnie było kiepsko, dwa razy kierowca przywiózł towar o 4.00 nad ranem, co mnie zirytowało, warto ustalić sobie wcześniej dogodną godzinę ( z doświadczenia wiem, że najlepiej robić to telefonicznie i 3 dni przed dostawą)
– w formularzu opcja „towar dostarczony będzie przed 8.00” to oznacza, że od 3.00 do 8.00.
Ustalić trzeba konkret, by nie być wybudzonym w środku nocy;)Po kilku dniowych testach, gdybym miała wybrać któryś z cateringów na dłużej, byłoby to
Catering na Diecie i SuviBox.
za
Polecam z czystym sercem trenerskim :)