Fit Ciacho.

Robiłam już brownie z buraka, było też z fasoli, tym razem inspiracji czerpałam w obszarze szeroko pojętej diety paleo.
Ot tak, dla próby.
Oczywiście każdy przepis, który mnie inspiruję modyfikuję pod siebie, zamiast cukru zazwyczaj dodaję miód lub daktyle, zamiast masła, raczej jest to olej kokosowy, szukam fit zamienników, aby prócz zdrowych wdrażać fit przepisy:)

 

Moje Brownie z kapustą kiszoną:

  • 1 łyżka miodu
  • olej kokosowy 2 łyżki
  • 3/4 szklanki mąki orkiszowej
  • 2 jaja
  • 3/4 szklanki karobu (mąka chlebka świętojańskiego)
  • imbir
  • cynamon
  • 20dag. kapusty kiszonej
  • szczypta sody

Mieszamy wszystkie składniki, na końcu kapustka uprzednio posiekana na drobne kawałki.
Blendujemy, wylewamy do formy. Pieczemy 30-40minut, 180 stopni.

Do tego polecam wodę ze świeżą limonką:)

Related Post

Smacznego!

 

Zapisz

Zapisz

Wpis zmodyfikowany 3 grudnia 2016 20:54

Ola:
Powiązane wpisy